• Ledig plass for barn over 3 år.

Ta kontakt med barnehagen for nærmere info om du trenger barnehageplass for barn over 3 år.

• BARNEHAGENS ORGANISERING AUGUST-20

Siden vi er pålagt å organisere barnehagen etter "gult nivå" i smittevernsveilederen har vi valgt å ha en småbarnskohort/gruppe og en storbarnskohort/gruppe nå i oppstarten av nytt barnehageår.
    Vi har heldigvis ikke hatt noe smitte verken blant barn, foreldre eller personale.
    Det har generelt vært veldig lite sykdom, kanskje grunnen ligger i godt renhold og mye fingervask.
    Fra 17/8 gikk vi tilbake til vanlig åpningstid 7.30 - 16.30 og varm lunsj tre dager i uka.

• Høsten 2019

Da er vi godt i gang med et nytt barnehageår og har nå fylt opp alle ledige plasser. Vi tar i mot flere småbarn fra desember og til og med februar-20. Også i år jobber aktivt med barnehagens psykososiale miljø og vektlegger derfor ekstra temaene sosial kompetanse/vennskap og lek.
    Årets Grønt Flagg sertifisering er: Sunt kosthold og Fysisk aktivitet.

• Nytt år

Da ønsker vi 2018 velkommen. Vi har 3 nye småjenter nå i januar så det blir rolig måned med vekt på innkjøring. Vi har bestilt Basisgym på Lade og planlegger å bruke turnhallen en gang i uka frem til påske. Ellers har vi fine akebakker- skøytebaner og skimuligheter i nærmiljøet. Så da håper vi på en snørik og fin vinter.

• INTERNASJONAL UKE

I uke 43 har vi internasjonal uke. FN-dagen den 24/10 blir markert. Temaet blir barn i andre land og barns rettigheter. Menyen denne uka blir også internasjonal, og på torsdag kan foreldrene spise middag sammen med oss.

• GRØNT FLAGG TEMA - MATSVINN

I år er vi resertifisert på temaet matsvinn. Det og forbrukermentalitet generelt er et viktig område å bevisstgjøre både store og små på. Kort fortalt prøver vi å kaste minst mulig mat, og hovedmålet vårt er at barna skal tilegne seg gode vaner allerede i barnehagealder, vi skal være med på å snu en negativ trend og motivere førskolebarna til å bli ansvarlige forbrukere.
    Vi kaller oss Matreddere.

• BARNEHAGENS MENY

Vi er så heldig å ha ansatt kokke på Tårnet barnehage. Hun lager god og næringsrik lunsj til oss hver dag. Mandag, onsdag og fredag er det et varmt måltid bestående av kjøtt, fisk, poteter, salater og grønnsaker, all maten er laget fra bunn av. På tirsdag og torsdag bakes det brød og rundstykker.

• VELKOMMEN TIL ET NYTT BARNEHAGEÅR

Da er vi i gang med barnehageåret 2017-18 og det har vært en rolig august. Vi får nye barn utover hele høsten, men har nå startet opp planlagte aktiviteter og turer. Hovedtemaet dette året vil fortsatt være Byen Vår.

• Oppgradering av Tårnet barnehage

Det er planlagt en betydelig oppgradering av bygget vår. Muren blir restaurert nå på forsommeren, og det er planer for taket i løpet av neste år.
    Ellers har dugnadsgjengen gjort en strålende innsats med å gjøre utelekeplassen vår innbydende og fargerik.

• Heldagstur 22. juni

Barnehagen fikk en "bursdagspresang" av styret på 25 års dagen og den brukes til en tur til Tuvas aktivitetssenter i Skaun 22/6. Der skal vi kjøre med hundespann, få prøve å ri og hilse på alle dyrene de har på gården. Grilling og hopping i høyet blir det også tid til.

• 10/5-17 Fortsatt ledige plasser for barn av ansatte ved Sintef og NRK.

• FYSISK AKTIVITET

Da er det vinter og vi bruker turnhallen på Lade i 6 uker.
    Ved ski- og skøyteføre blir det spontane turer i nærmiljøet.

• NY OPPTAKSKRETS

Alle som har et ansettelsesforhold ved Sintef Ocean og NRK har førsteprioritet ved søknad om barnehageplass ved Tårnet barnehage.
    Ved ledige plasser tar vi også inn barn fra nærmiljøet.

• Årets prosjekt

I år jobber vi med prosjektet:" Trondheim, byen vår".
    Målet er å bli kjent med byen vår og barnehagens nærmiljø. I oktober hadde vi Lerkendal som tema, og nå i november står Tyholttårnet på planen.

• Internasjonal uke

• Brannvernsuke